Pora na obiad i nagle przypominasz sobie, że mięso znajduje się w zamrażarce? To żaden problem! Zanim przygotujesz pozostałe produkty do przyrządzenia ulubionego dania mięso zdąży się rozmrozić. Mamy na to sprawdzony sposób sposób! Poniżej przeczytasz jak niewiele trzeba aby aby mrożonka uzyskała temperaturę pokojową.
Wystarczy miska i ciepła woda
Zanim wyciągniesz mięso do rozmrożenia potrzebne ci będą miska oraz ciepła woda. Czym mniejsza porcja mięsa tym cały proces przebiegnie szybciej. Do miski wystarczy wlać ciepłą wodę oraz włożyć do niej mrożonkę.
Aby przyspieszyć rozmrażanie możesz do miski dodać szczyptę soli. Jeśli woda w misce odbierze całą temperaturę i również zrobi się zimna to znak, że powinnaś znów ją wymienić na ciepłą. Zalety takiego rozmrażania to nie tylko czas, ale również zachowanie higieny. Dzięki temu, że porcja mięsa nie rozmraża się powoli na kuchennym blacie unikasz namnażania bakterii i zarazków
Views: 19