Kotlety mielone w niecodziennym wydaniu

Kotlety mielone na stałe zagościły w naszym domowym menu. Jeśli te w tradycyjnym wydaniu już Wam się trochę znudziły, możecie je urozmaicić.

Czego będziemy potrzebować?

  • dwóch cukinii
  • jednego pęczka szczypiorku
  • jednej cebuli dymki
  • 30 dag mięsa mielonego
  • jednej czerstwej kajzerki (wcześniej trzeba namoczyć ją w mleku)
  • jednego jajka
  • dwóch łyżek masła
  • bułki tartej
  • tłuszczu do smażenia
  • przypraw: soli, pieprzu i ziół prowansalskich

Cukinie obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Siekamy szczypiorek i łączymy. Całość dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kajzerką. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Posiekaną dymkę podsmażamy na maśle. Dodajemy do masy, mieszamy. Formujemy małe kotlety, panierujemy w bułce i smażymy.

Views: 8

Udostępnij

Facebook
Być może zainteresują Cię...
Warto przeczytać

Najbardziej popularne